Don’t trust everything you read

Onze workshops

Desinformatie is een serieus probleem dat veel breder is dan alleen “nepnieuws”. Het beperkt zich niet tot alleen social media of de professionele journalistiek: ook bedrijven, scholen en andere organisaties zijn er vatbaar voor, bijvoorbeeld door middel van phishing-mails.

DROG verhoogt je resistentie tegen desinformatie. Onze workshops, trainingen en cursussen leren je hoe desinformatie wordt gemaakt en hoe je jezelf en je organisatie ertegen kunt beschermen. We zijn in te huren voor korte lightning-workshops van een paar uur, maar ook voor meerdaagse cursussen.

  • Workshops door desinformatie-experts
  • Op maat gemaakt voor scholen en organisaties
  • Maak je team immuun voor nepnieuws

Neem contact op met Marije om de mogelijkheden te bespreken: marije@wijzijndrog.nl of bel +31681794861


Ruurd Oosterwoud geeft een lezing bij het Ministerie van BuZa.

“Desinformatie is misschien wel de grootste dreiging waar we in Europa mee te maken krijgen.”

Ruurd Oosterwoud (DROG)

Over ons

DROG is een groep specialisten en ervaringsdeskundigen op het gebied van desinformatie. We zijn onderzoekers, journalisten, ontwerpers en innovators. Ons doel is het verspreiden van een vaccin tegen nepnieuws. Daarvoor zetten we de meest innovatieve methoden en technieken in, van games tot simulaties. In samenwerk met onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge doen we research naar nepnieuws en de meest effectieve manier om het te stoppen.


We werkten voor o.a.

Onze opdrachtgevers
Blijf op de hoogte!