Speel het spel

Maak zelf de allergevaarlijkste desinformatie

Om een zesde zintuig te ontwikkelen moet je oefenen. Of het nou gaat om het herkennen van occulte krachten, parkeerzones of desinformatie. Wij gaan je helpen bij het oefenen van desinformatie herkennen én onschadelijk maken.

We hebben een serious game ontwikkeld. Een game, omdat het leuk is om te spelen, en serious: omdat je er ook nog wat aan hebt.

Mock-up van de online game.

“Leuk spel. Creatieve manier van leren. Zet je daarnaast ook aan het denken!”

Ruben (22), testte het spel tijdens een workshop

Waarom wil je het spelen?

Door zelf in de huid van de journalist, firestarter of politicus te kruipen merk je hoe makkelijk je - per ongeluk of expres - desinformatie maakt. Als speler heb je een geheime agenda zoals rijk worden met clickbait of je eigen politieke partij hoger krijgen in de peilingen, en krijg je de beschikking over een hele voorpagina. Door te schuiven met bronnen, experts en beeldmateriaal maak je gevaarlijk geloofwaardige desinformatie.

  • Ontdek wat desinformatie met je doet
  • Voorkom nuance en gebalanceerde discussies
  • Bereik je eigen doelen, ten koste van alles en iedereen

Waar kan je het spelen?

Ook zo’n zin om het spel te spelen? Daarvoor moet je (nu nog) op één van onze workshops zijn. Maar er is ook goed nieuws: we werken aan een online variant die iedereen kan spelen, thuis of op school of stiekem op je werk.

Om op de hoogte te blijven van de workshops en events waar wij aanwezig zijn, en van de lancering van het online spel, vragen we je lid te worden van onze Facebook-groep en onze nieuwsbrief.
Terug

Blijf op de hoogte!